Akupunktur mot stress

 

Jag får ofta frågan: Kan traditionell kinesisk akupunktur påverka inre stress och oro? På den frågan svarar jag direkt: Ja, det kan det! Jag har behandlat väldigt många patienter genom åren med dessa problem och som har varit på olika nivåer. De allra flesta blir betydligt mycket bättre och ett fåtal får jobba på det liteMental ohälsa, mindre extra. En del kan behöva gå i samtalsterapi under tiden.

De flesta känner ett lugn som börjar växa inombords efter ett tag med akupunkturbehandling. Hur lång tid det tar innan känslan kommer är lite individuellt beroende på hur lång tid man har haft besvär och hur känslig eller mottaglig kroppen är. Även de som har ett hektiskt jobb brukar säga att de känner sig ”lugna i stressen” och kan fokusera bättre. Det är en bra känsla som många skulle behöva.

Men de som tror att endast akupunktur ska göra de friskare, tror fel. För under behandlingstiden handlar det också om att börja skapa lite små förändringar i sitt liv, så att man inte går tillbaka i samma vanliga spår. Det är viktigt att bryta sitt invanda mönster, annars är det som att fortsätta ”hälla bensin på elden och hoppas på att den ska släckas”.

Du kan även läsa om forskning inom området akupunktur och psykisk ohälsa inne på sidan ”Akupunktur/ Artiklar”, rulla lite längre ner på sidan. Läs mer här 

Vill du ha mer information i just ditt fall, så vänligen ring mig på 040-307 207.

Tack för att du läste!

Publicerat 2017

 

 

Adress: Köpenhamns​vägen 13
21743 Malmö

Telefon: 040-307 207

boka direkt knapp

Klicka här för att rekommendera denna sida till någon du känner.