Kliniken är stängd

Efter 25 år har jag tagit beslutet att stänga min klinik helt från 2018-06-28 och framåt.
Ett stort tack till alla patienter som kommit under åren.

Mvh Jörgen

Akupunktur mot stress

 

Jag får ofta frågan: Kan traditionell kinesisk akupunktur påverka inre stress och oro? På den frågan svarar jag direkt: Ja, det kan det! Jag har behandlat väldigt många patienter genom åren med dessa problem och som har varit på olika nivåer. De allra flesta blir betydligt mycket bättre och ett fåtal får jobba på det liteMental ohälsa, mindre extra. En del kan behöva gå i samtalsterapi under tiden.

De flesta känner ett lugn som börjar växa inombords efter ett tag med akupunkturbehandling. Hur lång tid det tar innan känslan kommer är lite individuellt beroende på hur lång tid man har haft besvär och hur känslig eller mottaglig kroppen är. Även de som har ett hektiskt jobb brukar säga att de känner sig ”lugna i stressen” och kan fokusera bättre. Det är en bra känsla som många skulle behöva.

Men de som tror att endast akupunktur ska göra de friskare, tror fel. För under behandlingstiden handlar det också om att börja skapa lite små förändringar i sitt liv, så att man inte går tillbaka i samma vanliga spår. Det är viktigt att bryta sitt invanda mönster, annars är det som att fortsätta ”hälla bensin på elden och hoppas på att den ska släckas”.

Du kan även läsa om forskning inom området akupunktur och psykisk ohälsa inne på sidan ”Akupunktur/ Artiklar”, rulla lite längre ner på sidan. Läs mer här 

Vill du ha mer information i just ditt fall, så vänligen ring mig på 040-307 207.

Tack för att du läste!

Publicerat 2017

 

 

IBS – Irriterad tarm

 

Det är många människor som idag går runt med något som man kallar inom vården för IBS, irriterad tarm. IBS är inte en livshotande sjukdom och man behöver generellt ingen specialistvård. Sjukdomen är vanligare bland yngre människor under 50 år och något vanligare bland kvinnor. IBS drabbar den nedre delen av tarmen och de typiska symtomen är smärtor och obehag i nedre buken. Besvären försvinner ofta efter toabesök.Mag 1

Inom kinesisk medicin ställer man en diagnos där man tar hänsyn till hela människan, både mentalt och kroppsligt. Att finna orsaken till symtomen är en viktig del och som jag ser det finns här en stark koppling till bland annat stress och oro. Ett exempel är att många känner ju till vad som händer med magen om man är riktigt nervös inför något. Ens tankar sänder ut, som jag kallar det, ”negativa impulser” i systemet att nu är det fara.

Mina klienter har upplevt ett mycket gott resultat när jag har behandlat detta problem med traditionell kinesisk akupunktur. Jag behandlar inte bara symtomen utan klienten påverkas även mentalt och upplever ett visst lugn som sprider sig i kroppen.
Jag tycker självklart att man ska prova alternativa metoder, för ofta behövs det inte mycket för att kunna förändra och traditionell kinesisk akupunktur har definitivt inga skadliga biverkningar.

Vill du ha mer information i just ditt fall, så vänligen ring mig på 040-307 207.

Tack för att du läste!

 

Publicerat 2017

Allergi

 

Som många vet är allergi väldigt utbrett bland både vuxna och barn. Men det många inte vet är att man kan behandla allergi med traditionell kinesisk akupunktur och med mycket gott resultat. Enligt min erfarenhet så har de flesta som jag har behandlat blivit helt fria från allergin och inte behövt komma tillbaka. Hos de som inte har blivit helt fria, så har det åtminstone blivit mycket lindrigare, ca 5-10 % kvar enligt patienterna. En del kommer tillbaka för att få förebyggande behandling, så att de kan njuta av våren och sommaren.
Po 2, Blogg

Jag har själv haft svår pollenallergi sen jag var barn, ända fram tills jag började min utbildning i traditionell kinesisk akupunktur. Då fick jag äntligen hjälp. Jag tycker det är synd att många människor måste gå och lida så länge, ofta i flera månader under vår och sommar, när det finns hjälp att få.
Läs gärna reportaget på min hemsida (Artiklar) om hur det gick för Emily.

Allergi kan man behandla både innan och under pollensäsongen. Jag brukar säga till de som har mycket allergi på t ex våren att det är bra att börja förebygga med behandling runt februari. När det sen börjar bli mer pollen i luften, så är kroppen oftast väl förberedd.

Man kan behandla alla åldrar (från 8 år i Sverige) och när det gäller barn så reagerar de oftast helt fantastiskt på akupunkturbehandling.

Vill du ha mer information i just ditt fall, så vänligen ring mig på 040-307 207.

Tack för att du läste!

 

Publicerat 2017

Hur kan du förändra


“Hur kan jag förändra mitt liv om jag fortsätter att tänka på samma sätt som skapade mitt liv?”

En grundtanke och fråga som du kan ta med dig och ha stor nytta av i livet. Det handlar om att bryta sitt eget livsmönster. Har du någongång stannat upp och frågat dig själv:
– Hur mår jag egentligen?
– Hur vill jag må?Str 1, Blogg
– Vad kan jag göra åt det?
Att bara springa vidare i stressen, samtidigt som du har en virvelvind av tankar i huvudet och ständigt säga: ”jag hinner inte nu, löser det sen”, är inte särskilt bra i längden. Detta kan handla om t ex att du inte vågar säga ifrån på jobbet eller att du har för höga krav på dig själv som efterhand har stegrat sig i smyg utan att du själv har tänkt på det.

När även kroppen börjar säga ifrån med olika symtom som t ex huvudvärk, magproblem, sömnproblem, irritation eller ångest, så har det gått lite längre åt fel håll. Här är traditionell kinesisk akupunktur ofta en stor hjälp med att både balansera och lugna dig och din kropp.

Vem bestämmer över dig och din kropp? Nu är det dags att stanna upp och lyssna på vad kroppen egentligen vill!

Vill du ha mer information om hur du kan göra i just din situation, vänligen kontakta mig på tel 040-307 207.

Tack för att du läste!

 

Publicerat 2016

Välkommen till bloggen

 

Välkommen till Acumaklinikens blogg!

Detta är en ren informationsblogg där jag berättar om händelser och informerar allmänt om akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin (TCM). En behandlingsmetod som är mycket effektiv och som i många fall kan vara överlägsen andra metoder. Jag har lång erfarenhet av att behandla, förebygga och vägleda vuxna, ungdomar och barn i mina olika roller som TCM-akupunktör, samtalscoach, hälsorådgivare och massageterapeut. Jag vill gärna dela med mig en del av detta till dig som läsare.

Jag har tyvärr ingen möjlighet att svara på frågor om t ex enskilda fall, din diagnos eller prisuppgifter på denna blogg.
Vill du ha mer information, vänligen kontakta mig på tel 040-307 207.

 

Publicerat 2016

Adress: Köpenhamns​vägen 13
21743 Malmö

Telefon: 040-307 207

boka direkt knapp

Klicka här för att rekommendera denna sida till någon du känner.