IBS – Irriterad tarm

 

Det är många människor som idag går runt med något som man kallar inom vården för IBS, irriterad tarm. IBS är inte en livshotande sjukdom och man behöver generellt ingen specialistvård. Sjukdomen är vanligare bland yngre människor under 50 år och något vanligare bland kvinnor. IBS drabbar den nedre delen av tarmen och de typiska symtomen är smärtor och obehag i nedre buken. Besvären försvinner ofta efter toabesök.Mag 1

Inom kinesisk medicin ställer man en diagnos där man tar hänsyn till hela människan, både mentalt och kroppsligt. Att finna orsaken till symtomen är en viktig del och som jag ser det finns här en stark koppling till bland annat stress och oro. Ett exempel är att många känner ju till vad som händer med magen om man är riktigt nervös inför något. Ens tankar sänder ut, som jag kallar det, ”negativa impulser” i systemet att nu är det fara.

Mina klienter har upplevt ett mycket gott resultat när jag har behandlat detta problem med traditionell kinesisk akupunktur. Jag behandlar inte bara symtomen utan klienten påverkas även mentalt och upplever ett visst lugn som sprider sig i kroppen.
Jag tycker självklart att man ska prova alternativa metoder, för ofta behövs det inte mycket för att kunna förändra och traditionell kinesisk akupunktur har definitivt inga skadliga biverkningar.

Vill du ha mer information i just ditt fall, så vänligen ring mig på 040-307 207.

Tack för att du läste!

 

Publicerat 2017

Adress: Köpenhamns​vägen 13
21743 Malmö

Telefon: 040-307 207

boka direkt knapp

Klicka här för att rekommendera denna sida till någon du känner.