Mina metoder

Som mina behandlingsmetoder använder jag mig av:

  • - Traditionell kinesisk akupunktur
  • - Öronakupunktur
  • - Koreansk handakupunktur
  • - Koppning
  • - Massage (som komplement)

…beroende på vilket sjukdomstillstånd jag behandlar

akupunktur2

Öronakupunktur

Örat har ett eget punktsystem som påverkar kroppens olika delar. Genom stimulering av punkterna med små öronnålar skickas impulser ut till det sjuka området och underlättar läkningsprocessen. När en negativ förändring sker i de inre organen eller någonstans i kroppen, kan ofta olika reaktioner ses eller kännas på örat såsom ömhet, rodnad mm. Nålrädda personer accepterar oftast denna form av akupunktur.

Öronakupunktur

Koreansk handakupunktur – KHA

Metoden utvecklades av Dr Tae Woo Yoo under åren 1971-1975. Sedan dess har systemet prövats kliniskt på över 1,5 miljoner patienter i ett flertal länder i världen. Hela akupunktursystemet finns på handen i mikroformat och nästan alla punkterna har i stort sett samma funktioner som på kroppen.

KHA är effektiv vid de flesta typer av smärtor som till exempel migrän, värk i nacke och axlar, ryggont, stukningar. Även för problem med mage, astma, hosta.

hand akupunktur

Fördelar:

  • - Smärtor lindras snabbt, ibland på några minuter.
  • - Även nålrädda personer accepterar oftast denna form av akupunktur. Mikronålarna är lätta att applicera och sitter i ytan, ca 1-2 mm djupt.
  • - Handen är lättåtkomlig och dessutom kan fram- och baksida behandlas samtidigt

Koppning

Koppning kan användas när det finns mycket spänning och kramper i muskulatur och vävnader. Det sätter igång en kraftig blodcirkulation i områdena som är drabbade.

Barn

När jag behandlar barn (från 8år) behöver jag inte använda så mycket nålar. Jag sätter endast några få nålar och kompletterar med att massera en del akupunkturpunkter vid behov. Barn reagerar oftast snabbare än vuxna av behandling med traditionell kinesisk akupunktur.

Adress: Köpenhamns​vägen 13
21743 Malmö

Telefon: 040-307 207

boka direkt knapp

Klicka här för att rekommendera denna sida till någon du känner.